De Amerikaanse marine heeft afgelopen woensdag bevestigd dat er beelden zijn van langwerpige, snel bewegende objecten. Coen Vermeeren (56), voormalig Hoofd Studium Generale aan de TU Delft, gelooft in ufo’s en twijfelt niet aan de beelden. “We worden langzaam klaargestoomd voor buitenaards leven.”

Onderzoek, dat doet Vermeeren full time, zo ook naar ufo’s. Het wordt volgens hem steeds moeilijker voor regeringen om buitenaards leven geheim te houden voor de bevolking. “Niet alleen piloten of astronauten zien ufo’s, ook gewone mensen. De regering lekt nu langzaam informatie, zoals deze beelden, om de bevolking te laten wennen aan het idee van buitenaards leven. Stel dat ineens bekend zou worden dat buitenaards leven bestaat, dan komt het volk in opstand.” 

Eerste ufo

Vermeeren keek als kleine jongen met een vriend naar satellieten toen hij voor het eerst een ufo zag. “Ik wist hoe een satelliet eruit zag en wanneer hij voorbij zou komen, maar we zagen lichten met grote snelheid zigzaggen. We keken elkaar aan en dachten: dit kan helemaal niet, dit is geen satelliet. Het is me al die jaren bijgebleven.”