Tilburg – Vanochtend hebben de protesterende boeren die op weg waren naar het Malieveld in Den Haag 1136 km file veroorzaakt, de drukste ochtendspits ooit. De protestanten moeten ’s avonds weer naar huis. Hoe gaat de avondspits er dan uitzien?

Volgens Dennis Mooij van de ANWB Verkeersinformatie zal de avondspits iets minder druk worden dan de ochtendspits van vandaag. “Mensen zijn nu beter voorbereid op grote drukte in de avond.” Vaak is het in de ochtend drukker dan in de avond. “De avondspits is meer verspreid maar het zal geen makkie worden”, zegt Mooij.

Voorbereiden

De maatregelen die reizigers kunnen nemen zijn vrij voor de hand liggend. “Vertrek voordat de boeren weggaan of nadat de boeren zijn vertrokken. Dat zijn eigenlijk de enige opties die je hebt”, vertelt Mooij. De manifestatie is rond 15.00 uur officieel voorbij, dus rond die tijd zal het in Den Haag het drukste zijn waarna het zich langzaam over het land verspreid.

Erkenning

De boeren protesteerden vandaag op het Malieveld om meer erkenning te krijgen voor hun grote bijdrage aan de Nederlandse samenleving. De belangrijkste boodschap van de protestanten is dat zonder hen er geen eten op tafel komt. Ze zijn vandaag vanuit het hele land samengekomen om hun standpunten duidelijk te maken. Een daarvan is onafhankelijke metingen van CO2 en stikstof door onafhankelijke partijen die door de hele sector worden ondersteund.