Tilburg – De aandeelhouders van Ajax krijgen 25 cent per aandeel uitgekeerd. Dit is gebleken uit het jaarverslag van de club, dat zij vrijdag 27 september publiceerden. De aandeelhouders behaalden het afgelopen seizoen dus een aardige winst op hun aandelen en hopen dan ook op succes vanavond in het Champions League-duel van Ajax tegen Valencia.

Ajax deed het vorig seizoen erg goed; ze wonnen de landstitel en kwamen tot de halve finale van Europa’s belangrijkste clubtoernooi: de Champions League. Door deze prestaties verdienden ze dan ook meer geld dan ooit. Ajax’ aandeelhouders kunnen hier nu eindelijk eens van profiteren. Erik Rezelman van RTL Z Beurs Inside zegt hierover: “Vanwege de bijzonder hoge winst die Ajax vorig seizoen geboekt heeft, keren ze dit jaar dividend uit. Normaal doen ze dat niet, maar omdat de winst dit jaar zo hoog is, vinden ze dat de mensen die in Ajax investeren daar iets voor terug moeten krijgen.” Hoewel het uitgekeerde dividend niet hoog is, zit het volgens Erik nog steeds wel onder het gemiddelde wat door beursgenoteerde bedrijven wordt uitgekeerd.

De aandeelhouders zullen na het succesvolle vorige seizoen hopen dat Ajax het dit jaar minstens zo goed gaat doen. Erik Rezelman: “Bij de Champions League wedstrijd van vanavond zitten aandeelhouders weer gespannen te kijken. Zolang Ajax het heel goed doet, blijven mensen aandelen kopen en gaat de waarde van het aandeel omhoog. Wel zie je dat aandeelhouders na een behoorlijk succesvol seizoen, zoals vorig jaar toen Ajax tot de halve finale van de Champions League kwam, hun aandelen verkopen. Dit met de gedachte dat ze op dat moment de meeste winst kunnen maken.”