Tilburg- Het Amerikaanse merk Acabada brengt voor het eerst sportkleding uit met geïnjecteerde CBD(cannabidiol), dit is een stof die voorkomt in wiet en hasj. In de kleding zitten CBD moleculen die vrijkomen tijdens het sporten. Dit zou zorgen voor een sneller herstel.

CBD olie wordt al langer gebruikt onder sporters. Sporters die CBD olie gebruiken vóór het sporten zouden beter presteren. Ná het sporten kan het worden gebruikt voor sneller herstel van de spieren. Dit melden onder andere de websites www.voedingenfitness.nl en www.cbdland.nl. Sinds 1 januari 2018 heeft de World anti doping agency CBD dan ook van de dopinglijst afgehaald waardoor het nu ook door profsporters kan worden gebruikt.
“CBD olie is in principe geschikt voor iedereen’’, vertelt de woordvoerster van CBD land “In theorie zijn er maar twee verschillende soorten CBD RAW en CBD puur. In CBD Raw zit bijvoorbeeld THC maar nooit meer dan wettelijk is toegestaan. Dat is in Nederland 0,05%. In een CBD puur variant zit überhaupt geen THC. Topsporters gebruiken vaak CBD puur omdat dit hen beter zou helpen.”

Over de CBD in sportkleding is de woordvoerster www.cbdland.nl niet al te enthousiast. “Ik vind het totale onzin, er is nog veel onduidelijkheid over. Moet je het na 1 of 2 keer sporten opnieuw laten injecteren in je kleding? Ik vind het nogal ver gezocht.”
Over de exacte werking van CBD olie tijdens het sporten mag niet veel worden verteld omdat er een zogenaamde medische claim op ligt. Dit houdt in dat er ‘nog’ niet genoeg onderzoeken naar zijn gedaan om de exacte werking te mogen vertellen. “Wij hopen dat dit in de toekomst gaat veranderen” ,besluit de woordvoerster van CBD land.