Vanavond staat de wedstrijd Valencia- Ajax op het programma in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers reizen als groepshoofd naar het Mestalla- stadion. Als Ajax deze wedstrijd wint, hebben ze een goede kans op een plek in de achtste finale.

De opstelling van Ajax is de laatste tijd onderwerp van gesprek. Bij de Amsterdammers vechten Mazraoui en Alvarez om voorrang. Laatstgenoemde stond in de basis toen Ajax afrekende met Lille (3-0), maar moest afgelopen zaterdag vanaf de bank toekijken hoe zijn collega’s de overwinning pas laat over de streep trokken. Dus is het voor trainer Ten Hag puzzelen geblazen.

Ook voor oud-voetballer en analist bij FoxSports, Kees Kwakman, blijft het gissen: ‘’Je weet het nooit met Ten Hag. Het lijkt erop dat Neres het slachtoffer gaat worden, gezien zijn spel de laatste weken. Ik denk dat Promes de plaats van Neres inneemt, dat Van de Beek op ‘10’ speelt en Alvarez naast Martinez op het middenveld.’’

Mazraoui mocht het afgelopen zaterdag tegen Groningen (2-0) vanaf de start laten zien, al denkt Kwakman niet dat hij vandaag weer de voorkeur krijgt: ‘’ Ik denk dat Dest gewoon gaat spelen, maar nogmaals: je weet het niet met Ten Hag. Zijn beweegredenen zijn ook vaak moeilijk te ontdekken’’, zo vindt Kwakman.

Valencia-Ajax begint om 21:00 uur en is live te zien op Veronica. Groepsgenoten Lille en Chelsea trappen gelijktijdig af in Frankrijk.