Tilburg – Het is eindelijk zover: het nieuwe hoofdkwartier van Team Sunweb wordt vandaag officieel geopend. Het nieuwe kantoor is gevestigd in Deventer en is ongeveer drie keer zo groot als voorheen. De reden van de nieuwe vestiging is dat ze letterlijk ‘uit hun jasje’ gegroeid zijn.

Bezoekers kunnen vanaf half vijf een kijkje nemen. Naast een verdieping voor kantoorpersoneel bevat het gebouw ook een Service Koers in de bedrijfshal. Daar worden alle voorraden en fietsen opgeslagen. Een nieuw onderdeel van het gebouw is het Experience Center, dit concept bestaat uit twee verdiepingen. ‘Op de verdiepingen is een stukje museum gemaakt en een theater waar presentaties worden gehouden’, vertelt Peter Reef, communicatiemedewerker van Team Sunweb. ‘Daar krijgen onze partners de mogelijkheid hun nieuwe producten te tonen. Daarnaast biedt het bezoekers een blik achter de schermen van de professionele wielerploeg. Voor fietsers hebben we daar bikefittings, deze bestaan uit fietsmetingen en inspanningstesten.’

Het nieuwe gebouw was dringend nodig volgens Peter Reef: ‘We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid. De groei van de ploeg is de afgelopen jaren flink doorgezet en we hebben momenteel 160 mensen aan het werk. Het oude gebouw is simpelweg te klein geworden voor ons,’ aldus Peter.