In Tilburg heb je een handvol antiekwinkels, allemaal anders. Winkels zoals de Morgenster en Philipsen zijn een wereld van verschil.
De ochtenddauw ligt nog op de straatstenen, maar Bernd Archutowski staat al rond te neuzen op een markt in Duitsland. Hij is op zoek naar spullen, maar hij heeft nog geen idee naar wat hij precies zoekt. Dan ziet hij een lamp met een grote witte kap, waar hij meteen honderd euro voor biedt. Deze kan hij zeker met winst verkopen, toch?
Dit terwijl Piet Philipsen rustig vanuit zijn stoel nadenkt over wat hij wil verkopen in zijn winkel, met contacten over de hele wereld is de keuze ruim. Hij weet wat hij wil, en iemand anders zorgt ervoor dat hij het krijgt. Maar het meest spraakmakende verschil is dit niet.

Antiek in Tilburg een wereld van verschil from Ella van Tilburg on Vimeo.