Tilburg- De finale van het WK boksen voor vrouwen vindt plaats op zondag 13 oktober. Het Nederlandse boks team bestaande uit Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian vertrok afgelopen zondag naar Rusland. Gedurende de aanloop naar het WK en tijdens het WK zelf neemt de populariteit bij diverse bokscholen enorm toe.

Boks academie Orhan Delibas in Arnhem merkt dat het WK met name onder de vrouwen enorm leeft.
De boks academie bestaande uit 120 leden waarvan 40 vrouwelijke leden geeft aan dat het aantal vrouwelijke leden de afgelopen jaren sowieso is toegenomen. “Met het WK in aantocht besluiten toch veel vrouwen om wedstrijden te gaan doen in plaats van alleen te sparren.” Vertelt Orhan Delibas zelf een van de trainers van de academie. “De dames zijn in een wedstrijd ook veel fanatieker dan de heren” voegt hij er nog aan toe.

Ook Mesa sport in Rotterdam, de boksschool waar de Schiedamse Nouchka Fontijn bokst merkt dat de populariteit erg toe neemt. “De extra aanmeldingen stromen met name ná een EK of WK boksen binnen bij de vereniging. De populariteit van het boksen onder vrouwen stijgt naar mijn idee de laatste jaren sowieso. Doordat meiden dan het WK gaan volgen willen zij toch wel een keer een proefles boksen nemen”, Vertelt José Medina van Mesa sport. “Als er een wedstrijd is geweest wordt er over nagepraat en soms kijken we de wedstrijden ook samen. Veel meiden kijken tegen haar op en zien haar als voorbeeld. Tijdens het WK steunen wij haar natuurlijk extra.”