Op 5 oktober betreedt theatergezelschap Boys won’t be boys het podium van theater Walhalla in Rotterdam. De theatervoorstelling gaat over het doorbreken van de stereotypes die aan mannelijkheid worden verbonden.

‘’Jongens die niet voldoen aan het mannelijkheidsideaal denken vaak dat ze iets fout doen. Ik was best eenzaam in dit gevoel – dacht ik, omdat ik soms een jurk aan heb en biseksueel ben’’, aldus Rikkert van Huisstede, regisseur van de voorstelling. ‘’Na een show zeiden soms mensen tegen mij: ‘wat leuk dat je dit doet, maar ik heb die behoefte niet, ik ben gewoon normaal.’ Dus ik ben gek? Volgens mij zijn de bestaande hokjes gewoon te klein en willen meer mensen daarbuiten kunnen vallen’’, meent hij.

Als je het telefoonnummer 06-42280481 belt, kun je luisteren naar een aantal voorproefjes uit de theatervoorstelling.

Beluister hier het audio-interview met regisseur Rikkert van Huisstede, danser Ezra Fieremans en zanger Jorrit de Vries.

Het theatergezelschap zal ook optreden in Enschede, Almere, Amsterdam, Arnhem, Groningen en Den Haag. Tot slot eindigen ze hun theatertour in Breda.