Het WK dammen in Yamoussoukro (Ivoorkust) is net afgelopen. Aan het negentien ronde tellende evenement doen twintig deelnemers mee uit twaalf landen. Vandaag was de slotdag van het toernooi en is Nederlander Jan Groenendijk op de vierde plaats geëindigd. De Rus Alexander Georgiev won het WK. De andere twee Nederlanders vinden we terug op plek zes en acht.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) wordt het toernooi in Ivoorkust gehouden omdat het lang geleden is dat een dergelijk damevenement is georganiseerd door een Afrikaans land en omdat Ivoorkust een gevestigde naam is in de damwereld. Hoewel het WK weinig toeschouwers trekt, wordt het online wel goed gevolgd. Onder andere Theo van den Hoek (74), die de nieuwsredactie te woord staat in Ontmoetingsruimte De Driehoek te Tilburg, volgt het WK op de voet.

De laatste ronde van het toernooi kan hier worden teruggekeken.