TILBURG- De Nederlandse wielerploeg bracht vrijdagmiddag naar buiten dat ze definitief stoppen te bestaan. Het team was al een tijd op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor maar is daarin niet geslaagd.

Bobbie Traksel, voorzitter van  Vereniging Voor Beroeps Wielrenners (VVBW), reageert op het nieuws. ‘’Het is jammer dat het hier ophoudt. Dit kwam overigens niet als een complete verrassing. Een groot deel heeft al getekend bij een andere ploeg. Sommige wielrenners besluiten ook nu met wielerpensioen te gaan of gaan terug in de normale grote mensenwereld.’’

Sponsoring

Vijf jaar lang was Roompot Vakanties hoofdsponsor van het toenmalige Orange Cycling. In juli hielden ze op met het sponsoren van het team. Vorig jaar zomer fuseerde het team met Sniper Cycling, om toch nog een sponsor te hebben. Dat heeft niet gebaat; ze stoppen de zoektocht. ‘’Sponsoren moeten verder kijken dan de topploegen. Kleine teams worden minder snel gesponsord omdat de bedrijven bang zijn dat het bereik te klein is. Terwijl juist deze ploegen genoeg mogelijkheden en kansen bieden’’, betreurt Traksel.

De ploeg

Roompot-Charles werd opgericht door Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard. De ploeg stond bekend als springplank voor talenten die de stap naar de WorldTour wilden maken. Zo is Dylan Groenewegen een uitmuntend voorbeeld van een aanstormend talent die door deze ploeg is opgeleid.