Het avondje NAC is voor veel Bredanaars heilig. Het bier vloeit al rijkelijk wanneer de spelers het veld betreden. Vanavond, bij de wedstrijd NAC – NEC, gebeurt dit net even anders. De spelers gaan namelijk niet met jonge kinderen het veld op. Ditmaal zullen er enkele 60-plussers meelopen wanneer NAC zich opmaakt voor weer een heerlijk avondje.

De ouderen die meegaan tijdens de line-up op gaan zijn deelnemers van de NAC OldStars, maar ook NEC zorgt ervoor dat er 60-plussers met de spelers van de Nijmeegse club het veld op gaan. Ook in de rust staan ze centraal, want er wordt een demonstratiewedstrijd Walking Football gespeeld. Tim Coremans, maatschappelijk projectcoördinator NAC, vertelt dat niet iedereen die zich aan heeft gemeld mee kon doen. “Bij de line-up viel het wel mee, want je merkte dat ze dat een beetje spannend vonden. Maar bij de demonstratiewedstrijd hadden we zeker veertig aanmeldingen. Dus zijn we gewoon gaan loten.”

Ouderen verdienen de aandacht

Volgens Coremans heeft NAC een aantal redenen om de senioren zo in het zonnetje te zetten. “Wij organiseren dit in het kader van ons NAC Old Stars Project. Enerzijds draait dit om verantwoord bewegen voor 60-plussers, anderzijds is eenzaamheid een groot groeiend thema in Nederland. Dit is een van de manieren waarop wij proberen de ouderen weer uit het huis uit te trekken en nieuwe vriendschappen te laten maken.”

Naast de line-up en de demonstratiewedstrijd konden ouderen een kaartje voor de wedstrijd kopen tegen een gereduceerd tarief. Zij zitten dan, samen met de NAC Old Stars, op een speciale ouderentribune. Volgens Coremans hebben de Old Stars er ontzettend veel zin in. “Ze zijn heel enthousiast. We krijgen heel veel vragen of ze hun kleinkinderen mee het veld op mogen nemen. Helaas kunnen we dit niet doen”, lacht de maatschappelijk projectleider.