Het is 4 oktober: Dierendag! Vandaag wordt er extra aandacht besteed aan onze lieve huisdieren. Maar ook wordt er stil gestaan bij andere dieren. De dieren in de vee-industrie. Stichting Wakker dier organiseert dit jaar de negende editie van de  ‘Eet Geen Dierendag’. Op deze dag willen zij Nederlanders stimuleren om vaker te kiezen voor geen vlees en te wijzen op de milieu voordelen ervan.

Via sociaal media roept Wakker Dier de mensen op voor een bewuste dag eten. Naast dat je zelf mee kan doen met een dagje vlees-vrij leven, zijn er ook tweeduizend grote Nederlandse bedrijfsrestaurants die vandaag uitsluitend vegetarische lunchgerechten serveren. Onder deze bedrijven vallen bijvoorbeeld Ikea, KLM, Bol.com, Rabobank, ING en KPN. Persvoorlichter Martijn Lodewijkx van Wakker Dier vertelt hoe het in z’n werk gaat: ‘’Sommige bedrijven melden zich zelf aan en andere bedrijven worden benaderd door de cateringbedrijven. De cateringbedrijven verzorgen de vegetarische lunches. Zij nemen het initiatief.’’

Forse toename

Stichting Wakker Dier is blij met de negentien cateringbedrijven die deze dag waarmaken. Daardoor is er een toename ten opzichte van vorig jaar: ‘’Het aantal deelnemende werknemers is gestegen van 300.000 naar 500.000. Dat is een forse toename”, vertelt Lodewijkx van Wakker Dier.

De campagne kan gerealiseerd worden doordat de Nationale Postcode Lotterij deze financiert. Wakker Dier ontvangt jaarlijks 0,5 miljoen euro in een periode van 5 jaar. “Wij gaan volgend jaar zeker proberen om weer meer mensen warm te maken”, aldus Lodewijkx. “We gaan in ieder geval door op dezelfde weg: via de cateraars, grote bedrijven, adverteren en de pers opzoeken.”

Zelf meedoen

Het minderen van vlees eten is aantoonbaar beter voor het milieu. Maar wat levert één dag geen vlees eten je nou eigenlijk op?

Loading...

Loading…