Het Prisma kantoorgebouw op de campus van de universiteit in Tilburg opende op 13 september haar deuren voor uitsluitend internationale studenten. In Samenwerking met woningcorporatie Camelot is het gelukt om het gebouw in drie weken tijd te transformeren tot een tijdelijke woonplek voor 89 studenten. Zij hadden allemaal veel moeite met het vinden van een plek in Nederland.

“Camelot Europe is benaderd door de universiteit van Tilburg voor de transformatie van het oude Prisma gebouw”, zegt Rianne Kole, marketing en communicatiemedewerker bij Camelot. “Het Prisma gebouw aan de warandelaan stond al op de nominatielijst voor sloop. Na de sloop is de universiteit van plan om er een gloednieuw pand neer te zetten, maar tot die tijd wilde zij het pand zo goed mogelijk benutten.” Naast een gezamenlijke keuken, ontspanningsruimte en wasserette beschikt het pand na de verbouwing ook over zestien nieuwe douches.

Over het algemeen hebben internationale studenten het erg zwaar als het aankomt op het vinden van een woning. Ondanks dat het Prisma gebouw een tijdelijke oplossing is, zijn de studenten blij dat ze in ieder geval een dak boven hun hoofd hebben. “Het ligt in de lijn der verwachting dat iedereen er rond eind april uit zal gaan. De universiteit is in de tussentijd bezig met het vinden van een permanentere huisvesting voor de internationale studenten”, vermeldt Rianne Kole.

Een aantal tijdelijke bewoners van het Prisma gebouw vertellen over de moeilijke zoektocht naar een kamer, en hoe zij het verblijf op de campus tot nu toe ervaren.