Tilburg – Rodney Klooster speelt sinds afgelopen zomer bij de Bulgaarse club Botev Plovdiv. Samen met honderden andere Nederlandse profvoetballers kiest Rodney voor een avontuur in het buitenland. Wat beweegt een speler om te kiezen voor een voetbalcarrière zo ver van huis?

“Mijn zaakwaarnemer kwam met meerdere opties, na goed nagedacht te hebben koos ik uiteindelijk toch voor Botev Plovdiv. De Nederlandse jongens die al in Bulgarije speelden gaven mij een positief gevoel over het land,” licht Rodney zijn keuze toe. Jongens als Jody Lukoki en Steven Pereira, beiden al actief in Bulgarije, spraken met Klooster positief over het land en raadden hem de competitie aan. Op de vraag waarom Rodney voetballen in een wat onbekender land verkiest boven de Nederlandse competitie antwoordt hij: “Ik voetbal liever in het buitenland. Hier heerst, meer dan in Nederland, een mentaliteit van hard werken, wat dan ook beter bij mij past.”

Leven in Bulgarije
“Het leven in Bulgarije is heel erg relaxed. Het weer is goed en ik houd wel van avontuur. De Bulgaren zijn nog wel een beetje teruggetrokken richting buitenlanders, ze zijn meer met hun eigen volk bezig. Hierdoor voel je wel dat je er niet helemaal bij hoort, maar dat ben ik wel gewend.” Rodney is één van de 634 Nederlandse voetballers die in het buitenland spelen. Waar sommigen kozen voor een ander continent speelt Rodney nog wel in Europa. “Ik zou ooit wel weer in Nederland willen voetballen, maar zolang het avontuur van het spelen in het buitenland mij meer trekt kom ik nog niet terug,” eindigt Rodney Klooster.