Geen vlees, geen vis, maar zelfs ook geen ei, melk of honing. Het veganistisch dieet wordt ondanks alle beperkingen steeds populairder. Maar hoe beïnvloedt dit drastische dieet jouw sportprestaties?

‘’Ik merk dat ik veel meer energie heb tijdens het sporten”, zegt professioneel roeister én veganist Janneke van der Meulen. ”Ik herstel veel sneller en mijn huid werd beter. Alles van een veganistisch dieet draagt bij aan een betere gezondheid, waardoor je ook betere prestaties levert. De voedingsstoffen in het dieet zijn allemaal brandstoffen waar je lijf anatomisch voor gemaakt zijn.”

De roeister is van mening dat het veganisme de norm moet zijn in de sportwereld. ‘’In de roeiwereld zijn nog niet veel veganisten, terwijl het een sport is waar het dieet veel voordeel kan leveren. Het duurt echter niet lang meer voordat het veganistische dieet de norm gaat worden, maar voor nu wijk je nog af van de standaard en daar heb je als sporter wel ruggengraat voor nodig.’’