Het laatste fluitsignaal heeft geklonken voor de Duitse Bastiaan Schweinsteiger: hij stopt er op vijfendertigjarige leeftijd mee. Persvoorlichter Daan Schippers van de KNVB: “Ik heb nog nooit een vijftigjarige voetballer gezien, op een gegeven moment is het gewoon klaar.”

Bastiaan Schweinsteiger, voor de fans ‘Schweini’, speelde afgelopen zondag 6 oktober zijn laatste wedstrijd voor Chicago Fire in Orlando City, Amerika. Als je kiest voor voetbalcarrière dan draait daar je hele leven om, zegt KNVB persvoorlichter Daan Schipper. “Jonge voetballers die een professionele carrière nastreven, geven vaak hun sociale leven en soms ook school op. Als het lukt, is dat mooi, maar vaak blijkt dat voetballers op hun twintigste niet goed genoeg zijn.”

De Duitse voetballer brak wél door. Met zijn voormalige club, FC Bayern München werd hij zeven keer landskampioen, in 2013 won hij met Bayern de Champion League en in 2014 werd hij met Duitsland zelfs wereldkampioen. Een legende, vinden sommigen. Bekijk hieronder in een vogelvlucht de carrière van de voetballer.

Bron: NOS