TILBURG- Marianne Thieme is per 8 oktober 2019 afgetreden als lid van de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren. Thieme heeft de partij in 2002 zelf opgericht en zat na het binnenhalen van de eerste zetel in 2006 zelf ook in de kamer. Na haar vertrek zal haar de Partij in ieder geval niet meer hetzelfde zijn. 

‘’Het is een erg bijzonder gevoel. Aan de ene kant zijn wij natuurlijk erg dankbaar voor alle dingen die ze voor de partij heeft gedaan, maar aan de andere kant ook verrast door haar besluit om de partij te verlaten’’, zo vertelt een woordvoerder van de PvdD.  

Thieme’s tijd in de kamer is niet altijd zonder kritiek geweest, maar uiteindelijk zal ze door de partij toch erg gemist worden. ‘’Ze was altijd een erg gewaardeerd collega en de wij hebben dan ook alleen maar lovende woorden over haar.’’ 

Hieronder een overzicht van Marianne Thieme haar politieke loopbaan. 

Loading...

Loading…