Tilburg-Voormalig Intertoys ondernemers kondigen de oprichting van een nieuwe speelgoedketen aan. Het gaat om tien filialen in onder andere Amersfoort, Amstelveen Eindhoven en Purmerend die eerder onder de naam Intertoys fungeerden. Zij gaan nu verder als Jase&Joy.

Sinds de economische crisis in 2009 en de opkomst van online shoppen is het aantal fysieke speelgoedwinkels sterk gedaald (zie grafiek). In 2008 waren het er welgeteld 1370 verdeeld over 12 provincies in heel Nederland. In 2016 waren het er nog maar 1090. Ondanks deze fikse daling start toch deze nieuwe speelgoedketen. Mark Schoones (30) mede-eigenaar van de voormalige Intertoyswinkel in Veldhoven legt de formule uit: “Jase&Joy gaat werken met testteams. Kinderen kunnen zich aanmelden als zogenoemd ‘tester’ daarbij gaan zij het speelgoed testen. Op die manier kunnen wij ook kijken welk speelgoed het beste werkt bij kinderen. Ook wil Jase&Joy de doelgroep gaan verbreden. Naast kinderen gaan wij ons ook richten op jongeren. Dit doen wij door middel van producten die wij in onze winkel plaatsen. Dit zijn onder andere make-up setjes en badspullen zoals bruisballen.”

De winkels die zijn overgestapt gaan in zee met retail-service organisatie Euretco die bekend is van bijvoorbeeld de Intersport. Naast Amersfoort, Eindhoven en Purmerend sluiten ook Deurne Gemert en Budel zich aan. “Naast onze fysieke winkels hebben wij ook een webshop die over een paar weken online komt. Wij gaan er vanuit dat deze nieuwe formule gaat werken. De tijd van fysieke winkels is nog niet voorbij”, meldt Schoones