De 54ste Gouden Televisier-Ring wordt vanavond uitgereikt in AFAS Live in Amsterdam.  Wordt het vanavond Chateau Meiland (SBS6), Beste Zangers (AVROTROS) of Expeditie Robinson (RTL4) die met de prijs naar huis gaat?

Nominatie

Met het programma Chateau Meiland is het voor het eerst sinds 2005 dat er weer een SBS6-programma in de race zit voor de felbegeerde Gouden Televisier-ring. De programma’s Beste Zangers en Expeditie Robinson zijn beiden al eerder genomineerd. Beste Zangers werd in 2017 genomineerd en voor Expeditie Robinson is deze nominatie al de vijfde keer.

Genomineerden voor beste Televisier-Ster Presentator zijn André van Duin, Arjen Lubach of Beau van Erven Dorens. Bij de vrouwen betreft dit Chantal Janzen, Eva Jinek en Floortje Dessing.

Tijdens het gala worden er verder prijzen uitgedeeld voor de beste Televizier-ster acteur/actrice, talen, online videoserie, beste jeugdprogramma en aanstormend talent.

Presentatie

Jan Smit geeft presentatie van deze editie uit handen, gezien zijn programma Beste Zangers, genomineerd is. Voormalig journaallezers Rik van de Westelaken en Dionne Stax zullen het presentatieduo zijn van de avond.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros) op

Rode loper

Het gala zelf start om 21:10 en is live te volgen op NPO1. Voorafgaand vindt er om 20:30 een Rode lopershow plaats. Hierbij zal Britt Dekker samen met modekenner Maik de Boer de mooiste pakken en jurken van de BN’ers spotten.