Zombieing is de nieuwe zogeheten ‘datingtrend‘ die daters het leven zuur maakt. Het is een stapje verder dan ghosting, waarbij je met iemand aan het daten bent en diegene uit het niets niks meer van zich aat horen. Bij zombieing gebeurt dit ook, maar plotseling krijg je na een paar maanden weer een berichtje van je ‘ghost‘ alsof er niets is gebeurd.

Confrontatie

Uit een dossier van Statista blijkt dat 25% van de mannen en 17% van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oud gebruik maakt van dating apps. Het grootste deel hiervan, zo’n 50%, geeft hierbij de voorkeur aan Tinder. Datingapps zijn een perfecte plek voor datingtrends om zicht te ontwikkelen. “Het is veel gemakkelijker om gewoon te verdwijnen dan om iemand af te wijzen en de confrontatie aan te gaan”, zegt Elisabeth Timmermans tegen RTLNieuws. Timmermans doet voor de Erasmus Universiteit onderzoek naar datingapps.

Nieuwe trends

De laatste jaren zijn er een heleboel datingtrends bijgekomen. Ghosting en catfishing zijn al lang niet meer de enige of meest originiele manieren om je partner af te wimpelen of je anders voor te doen dan je bent. Hieronder staan een aantal opmerkelijke trends op een rijtje gezet.

Made with Visme Infographic Maker