Boeren protesteerden vanochtend weer tegen het stikstofbeleid van de overheid. Dit keer was het protest in Winterswijk. Met honderd tractoren hadden de boeren drie toegangswegen naar natuurgebied ’t Wooldse Veen urenlang geblokkeerd.

Het protest, dat rustig verliep, was gericht op de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in het natuurgebied. Daar wordt, in opdracht van provincie Gelderland, grond afgegraven van grond vanwege de stikstofdepositie. De boeren vinden dit onterecht, omdat hun projecten stilliggen vanwege het stikstofprobleem. ‘’Het is gelijke monniken, gelijke kappen. Als wij niks mogen dan zij ook niet,’’ vertelt Sita van Keimpena, persvoorlichter Farmers Defence Force.

Farmers Defence Force is een internationale groep van boeren en verwante mensen die boeren willen beschermen en helpen indien ze worden geconfronteerd met de excessen van milieuextremisten. De groep was niet betrokken bij de staking, ze stonden wel achter het protest. ‘’Ik denk wel dat de boeren daar gelijk hebben. Het is apart dat er een uitzondering wordt gemaakt terwijl het toch zegt dat de activiteiten niet meer plaats mochten vinden,’’ aldus Sita van Keimpena.

Op woensdag 17 oktober komt Farmers Defence Force in actie. Boeren gaan dan opnieuw protesteren uit naam van Farmers Defence Force. Verdere informatie wordt deze week nog vrijgegeven.