De Witte Dame en de Technische Universiteit zijn samen met het Parktheater, het van Abbemuseum en het Klokgebouw de nieuwe achtergronden voor een serie kinderboeken. Sandra Bosch van uitgeverij BookBase is dit project gestart zodat kinderen kennis maken met de stad waar ze wonen. “De wens is om een nieuwe generatie te binden aan de geschiedenis, organisaties en gebouwen van Eindhoven”, vertelt Bosch.

Lokale geschiedenis

De serie moet geen geschiedenisles zijn voor de kinderen. “De kinderen krijgen een spannend verhaal te lezen dat plaatsvindt op een plek die ze kennen”, zegt Bosch. Volgens haar bestaan er al veel jeugdboeken over grote steden zoals Amsterdam. “De lokale geschiedenis is veel tastbaarder en heeft een grotere invloed op de stad en de plek waar ze nu wonen”, vertelt de uitgeefster.

nieuw boek

Het nieuwste boek in de serie, ‘Muizen in de buizen’, gaat over het gebouw De Witte Dame. Kinderen vertellen over wat ze van het gebouw weten en de auteur van het boek vertelt over met welke gedachten hij het boek heeft geschreven en leest zijn favoriete stuk voor.

Benieuwd waar de andere gebouwen liggen waar ook een boek over is geschreven? Kijk dan op dit kaartje.