Michael van Gerwen is nu vijf jaar op rij de nummer één van de wereld. Hij verbreekt hiermee het record van dartslegende Phil Taylor. De Groene Sloopkogel heeft inmiddels 35 grote PDC-toernooien gewonnen, maar toch is hij nog niet tevreden.

Pieter Verbeek, journalist bij Dartnieuws.com, vertelt dat Van Gerwen zeker nog een aantal doelen heeft. “Later dit jaar staat de Champions League of Darts op het programma. Dat is het enige major-toernooi dat Van Gerwen nog niet heeft gewonnen. Michael heeft al uitgesproken dat dit toernooi één van zijn grote doelen van dit seizoen is.”

Van Gerwen heeft nog steeds doelen

Verbeek gaat verder en vertelt dat Van Gerwen nog lang de beste wil zijn. “Alles draait natuurlijk om wereldtitels winnen. Van Gerwen zal ongetwijfeld Raymond van Barneveld willen passeren als de Nederlandse darter met de meeste wereldtitels. Hij heeft er nog twee nodig om Van Barneveld te evenaren. Ik denk dat acht á tien wereldtitels voor Van Gerwen niet ondenkbaar is.”

Volgens de dartsjournalist heeft Mighty Mike de perfecte combinatie tussen talent en een goede werkethos. In de dartwereld luidt een veel gehoord gezegde: “Hard work beats talent, when talent doesn’t work hard”.