De Amerikaanse hiphopformatie BROCKHAMPTON doet Nederland aan tijdens hun voorjaarstournee in 2020. Op 2 juni staat de groep in poppodium 013 in Tilburg. Met het binnenhalen van ‘the best boyband since One Direction’ staat er wederom een hiphop grootheid op het podium in Tilburg.

Voor de promotie van hun vijfde studioalbum Ginger geeft het collectief een exclusief optreden op Nederlandse bodem. Met meer dan 200 miljoen streams sinds het debuutalbum Saturation in 2017, is de groep een gevestigde naam binnen de hiphopscene. Zelf omschrijven ze zich als ‘the best boyband since One Direction’. 3voor12 was lyrisch over een eerder Nederlands optreden van de band, zij noemde hun verschijning op Lowlands ‘de allerbeste show van Lowlands 2018’.

Hiphop domineert in Tilburg al jaren

Met 013 als podium hebben talloze grote namen uit het hiphopgenre al eens een bezoek gebracht aan de Brabantse stad. Rappers als Logic, Nas, Lil Pump en 6ix9ine gingen de Amerikaanse boyband voor. Door de komst van BROCKHAMPTON staat er nu opnieuw een grote artiest in het Tilburgse concertgebouw. “Hiphop is één van de pijlers binnen onze programmavisie”, zegt Ruud Lemmen, hoofdprogrammering bij 013 en WOO HAH! Festival. “We doen veel met hiphop in Tilburg en we hebben hier een groot bereik mee. Het is namelijk een muzikaal genre dat zich zeer snel vernieuwd. Op dit moment is hiphop het meest dominante muzikale genre ter wereld. Er is veel vraag naar en daardoor ook veel aanbod.”

WOO HAH! Festival heeft grote invloed

Het poppodium neemt ook gedeeltelijk de organisatie van WOO HAH!, het grootse hiphopfestival van Nederland, voor zijn rekening. Door het organiseren van dit festival is het aantrekken van artiesten een stuk makkelijker. “Mede dankzij WOO HAH! hebben wij een sterk netwerk van boekers en agenten om ons heen. De lijntjes zijn kort en de artiesten, vaak met een agent in New York of Los Angeles, kennen steeds vaker Tilburg. Dat komt zeer zeker door WOO HAH!”, zegt Lemmen.

Tijdens de komende editie van WOO HAH! gaan onder andere Kendrick Lamar en A$AP Ferg in Brabant de planken op.

De kaartverkoop voor het concert van BROCKHAMPTON start vrijdag 13-12 om 10:00 uur.