Al ruim twee maanden van tevoren zijn de eerste knallen al te horen. Vaak wordt er wel een melding van gemaakt, maar wordt het ook bestraft?

Aantal meldingen

Dit jaar zijn er bij de gemeente Tilburg weer meldingen binnengekomen over vuurwerkoverlast. “Vanaf eind oktober jl. zijn er 68 meldingen bij ons binnengekomen. In dezelfde periode vorig jaar kwamen er 37 meldingen binnen.” Dat zijn er dus meer volgens de woordvoerder van gemeente Tilburg. “De meldingen komen vanuit de hele stad.”

Vuurwerkvrije zones

De woordvoerder zegt ook dat de gemeente Tilburg probeert overlast te voorkomen met vuurwerkvrije zones. “Dat heeft vorig jaar het landelijke nieuws bereikt. Ook dit jaar zijn binnen de gemeente Tilburg weer 20 vuurwerkvrije zones. Dat zijn meer locaties dan vorig jaar. De locaties zijn zowel door burgers aangevraagd als op suggestie van de gemeente aangewezen, bijvoorbeeld de kinderboerderij. Het gaat om vrijwillige vuurwerkvrije zones waarbij of bewoner of de gemeente oproept geen vuurwerk af te steken. Dit doen we met bordjes en raamposters.” Een centrale vuurwerkshow heeft nog niet plaatsgevonden en staat ook niet op de planning voor komende jaarwisseling.

Illegaal vuurwerk

“De politie probeert het gebruik van illegaal vuurwerk te handhaven door het in beslag te nemen. Er staat een speciaal team wat online intensief zoekt naar de (ver)kopers van illegaal vuurwerk. Zij worden waar mogelijk strafrechtelijk aangepakt. Hiermee willen we duidelijk maken dat internet geen veilige, anonieme omgeving is voor (ver)kopers van vuurwerk”, laat de woordvoerster van de politie weten.

Loading...

Loading…