Het stond in de schaduw van zijn afscheid als talkshowhost, maar Jeroen Pauw werd afgelopen maandag ook nog verkozen tot Omroepman van het Jaar. Volgens Broadcast Magazine-hoofdredacteur Jeroen te Nuijl is dat ‘de bekroning op een topjaar’.

Hij was er al een aantal keer dichtbij, maar dit jaar kon het Broadcast Magazine, dat jaarlijks de prijs uitreikt, niet om Pauw heen. Volgens Te Nuijl was Pauw dit jaar ‘scherper en empathischer dan ooit en blijft hij zichzelf verbeteren’. Te Nuijl vult aan: ‘Hij is de beste tv-interviewer van Nederland en staat op eenzame hoogte.’

Toch heeft het nog lang geduurd voordat de 59-jarige presentator de prijs in ontvangst mocht nemen. ‘Elk jaar was er net iemand die beter was en misschien is dit jaar wel een optelsom van al die jaren’, aldus de hoofdredacteur.

Televisierecensent Ron Vergouwen is het eens met de verkiezing van Pauw: ‘Hij presteert beter dan ooit: zowel inhoudelijk als qua kijkcijfers. Pauw is meer dan ooit de talkshowkoning van Nederland geworden.’

‘Het sterke aan Jeroen Pauw is dat hij sfeer brengt aan tafel. Hij rijgt met het grootste gemak zware en lichte onderwerpen aan elkaar en is met scherpte, losheid en eigenzinnigheid steeds onweerstaanbaarder geworden voor de kijkers.’

Vergouwen vindt het stoppen van Pauw ‘heel jammer voor de kijker’. Hij had nog een paar jaar van hem willen genieten.

Loading...

Loading…