Zangeres Marie Frederiksson is gisteren op 61-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Ze stond voornamelijk bekend als zangeres van Roxette, de populaire Zweedse band die hun succesjaren beleefden in de jaren tachtig en negentig. Muziekjournalist Jasper van Vugt vond het treurig nieuws.

Zweedse popmelodieën

“Roxette had een enorme impact op de Zweedse muziek. Na ABBA waren zij een van de eerste bekende artiesten uit Zweden”, zegt Van Vugt. De 39-jarige journalist was gedurende de opkomst van Roxette nog een kind maar kan zich Roxette zeker herinneren: “Die Zweedse popmelodieën blijven hangen.”

It Must Have Been Love

Naast Roxette had Frederiksson ook nog een solocarrière maar Van Vugt volgde haar met name via Roxette: “Ze deed het daar goed, ook al is ze niet de beste zangeres.” Over het mooiste nummer hoeft Van Vugt niet lang na te denken: It Must Have Been Love. “De combinatie van melancholie en melodieën is prachtig en de tekst van deze power ballad maakt het compleet.”

Speel onderstaande timelapse af en bekijk de carrière van Frederiksson.