Pathé neemt alle vestigingen over van Euroscoop. Dit werd bekend gemaakt op 14 november. Sindsdien bleef het echter stil rondom de overname en rijst dus de vraag: wat gaat er precies veranderen?

De precieze datum van de overname is 14 december. In Nederland gaat het om vijf bioscopen; Tilburg, Schiedam, Maastricht en de bioscopen die nog geopend moeten worden in Amsterdam-Noord en Den Haag Ypenburg. In België gaat het om zes bioscopen, namelijk; Maasmechelen, Genk, Lanaken, Siniscoop Sint-Niklaas, Cinescope Louvain-la-Neuve en Namur. ‘’Pathé ziet een mooie uitbreiding van het aantal Pathé theaters in Nederland en België, waarmee we ook onze marktpositie versterken’’, vertelt persvoorlichter Imke van Schaaijk.

De services van Pathé en Euroscoop

Daar voegt van Schaaijk aan toe: ‘‘Consumenten kunnen voorlopig nog dezelfde services verwachten die al in omloop waren, voor zowel Pathé als Euroscoop. Dat geldt voor prijzen, pauzes, programma’s, bestaande samenwerkingen en passen zoals de heroplaadbare pas van Euroscoop.’’ Volgens Van Schaaijk wordt er gekeken naar mogelijkheden om de Pathé-unlimited abonnees kennis te laten maken met de nieuwe bioscopen.

Verbouwingen van de panden

Over verbouwingen, renovaties en vernieuwingen is vooralsnog niks bekend. De veranderingen die nu doorgevoerd worden, zijn er zo op gericht dat ze niet merkbaar zijn voor de consument. Of alle bioscopen het logo van Pathé als uithangbord krijgen, is nog niet bekend. De persvoorlichting van de bioscoop geeft aan dit eerst te gaan onderzoeken, maar geeft nog geen indicatie aan met uitsluitsel over wanneer zij dit precies weten.

Loading...

Loading…

Lees ook: