Tientallen partijen in Helmond ondertekenden afgelopen weekend het lokale sportakkoord. Met het akkoord moeten bepaalde doelen in de sportwereld verwezenlijkt worden.  Erik de Vries, wethouder van Sociale Zaken in Helmond, vertelt graag waar hij voor opkomt .

Een van de uitgangspunten in het sportakkoord is dat sportclubs- en parken voor ieder e Helmonder toegankelijk moet zijn. ‘‘ Ieder kind moet kunnen sporten’’, vertelt Erik. ‘’Het is gezond en daarnaast is het contact met andere kinderen net zo goed belangrijk.’’ Erik vindt dat financiële belemmeringen bij ouders geen drempel mogen zijn voor kinderen. Hij wil dat ieder kind gelijke kansen krijgt in zijn culturele ontwikkeling. Hier valt sport onder.

Opkomen groep jongeren

Erik vertelt dat zij als gemeente een Kindpakket voor ouders met een laag inkomen hebben. Zij krijgen financiële ondersteuning bij onder andere sportlessen. Pam van den Boogaard, woordvoerder van de gemeente Helmond, meldt dat de gemeente aangesloten is bij verschillende projecten die opkomen voor de groep jongeren die financiële steun nodig hebben. ‘’De gemeente werkt samen met Stichting Leergeld. Zij zorgen naast het bestaande Kindpakket voor de contributie van sport- of cultuuractiviteiten. Vanuit de gemeente wordt subsidie ontvangen voor de uitvoering van dergelijke sport- en beweegactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen.’’