Elke regio heeft zijn eigen voetbalclub. De beste spelers van die clubs worden opgepikt door de jeugdopleidingen van de profclubs. Behalve in Zeeland, de enige provincie van Nederland zonder profclub in het voetbal. Wel is er de Jeugd Voetbal Opleidingen Zeeland (JVOZ), een grote opleiding voor alle Zeeuwse voetbaltalenten.

De JVOZ is een initiatief van oud-(prof)voetballers Dennis en Gerard de Nooijer, Dolf Roks en Wim Ovaa, dat ongeveer dertien jaar geleden werd opgezet. De oprichters, zelf allemaal Zeeuwen, wilden graag iets doen voor Zeeuwse voetbaltalenten. Het werd een algemene jeugdopleiding waar jeugdspelers uit heel Zeeland zich verder kunnen ontwikkelen. Het doel is dat een aantal spelers het profvoetbal halen en de rest een verrijking is voor het Zeeuwse amateurvoetbal. Hoofd jeugdopleidingen van JVOZ Niels Slager omschrijft de organisatie als volgt: “De JVOZ is de Zeeuwse jeugdvoetbalopleiding waar wij jongens en meiden zo goed mogelijk proberen te begeleiden zodat zij richting hun plafond gaan.”