De Brabantse gemeente Drimmelen verleent geen vergunning voor Project C om in een kassencomplex wiet te telen. Project C houdt zich bezig met de gereguleerde teelt van cannabis. Voor de telers is er in Drimmelen geen ‘groene toekomst’ weggelegd.

Hoewel er volgens de gemeente Drimmelen nog geen officiële vergunningsaanvraag is gedaan door Project C, was de gemeente het er al wel over eens dat er geen wiet geteeld zou worden. Project C had een kassencomplex van 30.000 vierkante meter op het oog. Dit is goed voor zo’n twaalf ton aan wiet die jaarlijks aan coffeeshops geleverd zou worden.

Geen plek in Drimmelen

Volgens burgemeester Gert de Kok is de landelijke proef met legale wietteelt niet verkeerd. Toch zitten er volgens de burgemeester nog wel haken en ogen aan het experiment. “Wat wel problematisch is, is dat er een weeffout zit in het plan”, laat burgermeester De Kok weten. Zo zou het scheef zijn dat de wiet die ze in de stad verkopen, op het platteland geteeld wordt. Vooral het feit dat de wiet in Drimmelen geteeld zou worden, maar niet verkocht, vindt De Kok vreemd. Ook het draagvlak van de Drimmelse gemeenschap en de waarborging van de veiligheid zouden volgens de gemeente een probleem zijn.