PSV kroop in de tweede ronde van de KNVB Beker door het oog van de naald tegen GVV Veenendaal. Ondanks de verwachte kwaliteitsverschillen bleek GVVV niet onder te doen aan meervoudig landskampioen PSV. Spelers van de amateurclub, delen hun ervaringen voor en na de wedstrijd.

Wilco den Hartog, aanvoerder van GVVV, is kalm voor de wedstrijd. ´´Ik heb bij normale competitiewedstrijden geen last van stress en vandaag heb ik dat ook niet. Op het moment dat ik het veld opstap, dan ga ik pas gezonde spanning voelen. Ik heb vooral zin in de wedstrijd´´, vertelt Den Hartog.

Voorbereiding

Afgelopen maandag is GVVV richting PSV gaan werken. De echte wedstrijdvoorbereiding begint voor de aanvoerder pas echt als hij met het team een hapje gaat eten. ´´Vanochtend ben ik nog even naar mijn studie gegaan. Ik wilde om drie uur thuis zijn zodat ik nog een uurtje voor mezelf had. Om vijf uur hebben we afgesproken op de club.´´

´´Ook al speelt PSV de afgelopen weken niet zo goed, het blijft wel PSV: een traditionele topclub. Het is heel erg mooi dat je daar je krachten kan meten´´, vertelt Den Hartog. Volgens hem maak je altijd kans om te winnen. Toch schat hij de kans dat GVVV wint niet heel groot in. ´´Mensen kunnen wel zeggen dat PSV niet goed draait in de competitie, maar in principe moet het kwaliteitsverschil tussen een amateurclub en een profclub te groot zijn. Als wij als team ergens voor gaan en de juiste mentaliteit tonen, dan kunnen we een goede wedstrijd spelen.´´

De wedstrijd van het jaar

Er worden bijna vijfduizend bezoekers verwacht. Voor Den Hartog werkt het motiverend dat zoveel mensen de wedstrijd bijwonen. ´´Voor het publiek wil je echt het onderste uit de kan halen en je natuurlijk van je beste kant laten zien. Dit is écht de wedstrijd van het jaar of misschien zelfs van mijn carrière. ´´

Het doel van GVVV is om het PSV zo lang mogelijk zo moeilijk mogelijk te maken. ´´Je wilt jezelf goed op de kaart zetten. Dit betekent dat je een goede wedstrijd wil spelen en áls je verliest dit niet met te grote cijfers te doen´´, vertelt Den Hartog. Maar hij hoopt stiekem toch ook op een doelpunt voor zijn ploeg.

Voor het wedstrijdverslag kijk hier: GVVV toont lef tegen meervoudig landskampioen PSV

  • De GVVV spelers geven PSV een hand na het laatste fluitsignaal.

Gevoel na de wedstrijd

Taoufik Adnane, verdediger van GVVV speelde de hele wedstrijd tegen de meervoudig landskampioen. Na de wedstrijd deelt hij zijn ervaringen. ´´Er kwam heel veel spanning met de wedstrijd. Je speelt toch in Veenendaal met vijfduizend man om je heen. Het was super druk. Dat heeft ons tot een bepaald niveau gebracht. Een niveau waarvan wij zelf niet hadden gedacht dat we zouden bereiken. En dat tegen het grote PSV. Dat was bijzonder´´, vertelt de verdediger.

Adnane vindt dat ze GVVV écht op de kaart hebben gezet. PSV begon de wedstrijd met de sterkst mogelijke opstelling en was erop gebrand om te winnen, omdat ze enkel via de KNVB Beker een ticket voor de Europa League kunnen bemachtigen. Adnane vertelt: ´´PSV probeerde vanaf de eerste minuut zo snel mogelijk te scoren. Dat hebben wij geprobeerd zo lang mogelijk tegen te houden. Dit lukte, tot de 40e minuut. Maar we hebben ons aardig terug gevochten en we hebben bij vlagen fantastisch voetbal laten zien.´´

´´Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen. Als ik er nu aan terug denk krijg ik weer kippenvel.´´

Adnane speelde bijna de hele wedstrijd tegen toptalent Ihattaren. Volgens Adnane had hij Ihattaren aardig in de tang. ´´Hij is 17 en ik ben 34. Daar zit wel degelijk verschil in.´´ Ondanks dat Adnane sterk verdedigde, wist Ihattaren nog het winnende doelpunt te scoren. ´´Zo zie je maar, die jongens hebben één kansje nodig. Hij schoot de bal er in de laatste minuten in. Dat was zuur.´´

In de 84e minuut wist GVVV de gelijkmaker te scoren die hen tot verlenging bracht. ´´Dat was echt heel ziek. Het was een gekkenhuis. We probeerden het zoveel mogelijk met de supporters te vieren. Sommige mensen hadden zelfs tranen in hun ogen. Het was zo mooi om dat mee te maken.´´ Het doelpunt veroorzaakte een enorme ontlading bij de supporters, spelers en coaches. Maar het mooiste moment vond Adnane het moment dat hij het veld op liep. ´´Het sportpark was tot aan de nok toe gevuld. Dat was echt kippenvel. Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen. Als ik er nu aan terug denk krijg ik weer kippenvel.´´

Enorme prestatie

´´Gek genoeg was ik na 90 minuten spelen nog niet eens helemaal kapot. Op een gegeven moment gaan je spieren verzuren en moet je het echt uit een ander vaatje tappen. Ik denk dat dat ook het moment was dat de supporters écht achter ons gingen staan´´, vertelt Adnane. Volgens Adnane had GVVV recht op meer en hadden zij ook de beste kansen in de wedstrijd. ´´Het is zuur als je het in de laatste minuten weggeeft. Normaal duurt een wedstrijd 90 minuten. Daarin hebben we 1-1 gespeeld. En dat tegen PSV. Ik vind het heel knap dat we dat hebben kunnen neerzetten.´´

Adnane was om kwart over twee thuis. Drie uur later ging zijn wekker alweer omdat hij gewoon moest werken.  ´´Ik heb 277 berichten. Ik heb ze nog niet eens allemaal kunnen beantwoorden. Mijn telefoon staat nog steeds roodgloeiend. Het is echt fantastisch, dit zal ons altijd bijblijven. Ook al hebben we niet gewonnen. We hebben geschiedenis geschreven.´´