PSV speelde in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen de amateurs van GVVV. De club uit Veenendaal verheugde zich al meer dan een maand op het duel. Ondanks dat PSV de afgelopen weken minder presteert , deed dit niet onder aan de feeststemming die in Veenendaal heerste. Pas in de 117e minuut wist Mohamed Ihattaren PSV naar de winst te slepen.

Zoals verwacht nam PSV het initiatief. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor grootmacht uit Eindhoven. Ihattaren schoot de bal tegen de paal. Toch wist G.V.V.V. weerstand te bieden. De thuisploeg toonde vanaf de eerste minuut lef en wist daardoor een aantal keer uit te breken waardoor kansen ontstonden. G.V.V.V.-spits Berry Powel speelde hierin  een grote rol. In de zeventiende minuut kwam er voor de thuisploeg een kans. PSV slaagde er niet om snel op voorsprong te komen. G.V.V.V.-spelers wisten keer op keer de duels te winnen, waardoor zij een groot gedeelte van de wedstrijd PSV de baas waren. Toch wist PSV in de 41e minuut toe te slaan. Eindhovenaar Cody Gakpo wist langs de GVVV  verdedigers te komen waardoor hij Konstatinos Mitroglu kon bedienen. Johan Jansen, keeper van GVVV, kon het schot niet meer keren. Het werd 0-1, dit was ook de ruststand.

GVVV komt tot verlenging

In de tweede helft gingen de Veenendaalse supporters steeds meer achter de ploeg staan. Tegen de verwachtingen in stond het ´maar´ 0-1 en had GVVV zelfs kansen om op gelijke stand te komen. In de 51e minuut kreeg de GVVV-speler Robin Mulder een enorme kans.  Hij kwam één op één met de keeper. Maar de doelman van PSV wist de bal uit het net te houden. Ook de volgende grote kansen waren voor GVVV. Philip Ties wist te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De supporters kregen dit pas later mee door de extreme vreugde. In de 84e minuut was het dan eindelijk raak voor GVVV. Soufiane Laghmouchi scoorde de gelijkmaker waardoor de wedstrijd werd verlengd. PSV creëerde de tweede helft maar weinig kansen. Hierdoor hing winst voor GVVV in de lucht en ook de supporters kregen dit mee. Ondanks dat GVVV de bovenliggende partij was, wist Ihattaren de wedstrijd te beslissen in de 117e minuut.