De relatief nieuwe sport soccersquash lijkt langzaamaan dood te bloeden. Twee jaar geleden schreven we nog over de ‘razend populaire sport’, nu lijkt niemand meer te weten waar we het over hebben. ‘’We worstelen een beetje om het aan de student te brengen’’, vertelt Michiel Bulten, verenigingsondersteuner in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Soccersquash moest vooral worden gezien als een nieuwe sport voor studenten. Dit loopt bij deze doelgroep alleen nog niet echt warm: de banen bij Sporthal De Schutskamp in Den Bosch worden nog amper gebruikt voor de sport.

Ondanks dat studenten op vertoon van een studentenpas hier een baan kunnen huren met korting, lijken ze maar niet te komen. Vele studenten weten nog niet eens van het squash-alternatief af. Ook bij T-Kwadraat in Tilburg wil het nog niet opschieten. Het aantal soccersquashers per week blijkt op een hand te tellen.

Doelgroep: student

Michiel Bulten helpt als verenigingsondersteuner voor verschillende doelgroepen bij het sportaanbod in Den Bosch. Volgens Bulten leren kinderen binnen de vereniging om te gaan met winst en verlies, doorzetten en samenwerken. Volwassen vinden in de sport een uitlaatklep en de oudere sporter blijft in beweging en kan langer participeren in de maatschappij. ‘’De student valt daar net een beetje tussen’’, vertelt Michiel. Hij hoopt dat er wat meer tijd en geld vrijkomt om een sport zoals soccersquash aan de man (of aan de student) te brengen.

Huh, soccersquash? Wat is dat?

De naam verraadt het misschien al, maar voor de mensen die het nog niet kennen: soccersquash is voetbal en squashen in één. Het wordt gespeeld met een speciale soccersquashbal op een standaard squashbaan. De bedoeling is dat je de bal zodanig tegen de muur aanschopt dat het moeilijk is om voor je tegenstander de bal terug te kaatsen. De bal mag één keer stuiten en mag drie keer worden aangeraakt voordat de bal de muur weer moet raken. Gebeurt dit niet? Punt voor de tegenstander!

De bal mag ook niet worden aangeraakt met je armen of handen, net zoals bij het normale voetbal. Een goede techniek en conditie helpt natuurlijk mee maar eigenlijk is de sport door iedereen te beoefenen, wat het natuurlijk extra leuk maakt!

Geïnteresseerd? Op vele plekken kan er gesoccersquasht worden. Zoals bij Sporthal De Schutskamp in Den Bosch en Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg. Aanrader.

Lees het bericht over: Soccersquash razend populair