Dilan Yesilgöz-Zegerius wint de Gouden Tol 2019. Dat werd zojuist bekend in het radioprogramma 1 op 1 van Sven Kockelmann. De prijs is een initiatief van de politieke partij 50PLUS voor de mooiste politieke draai van 2019.

Yesilgöz-Zegerius wint de prijs voor haar draai over een verbod op consumentenvuurwerk. Onlangs pleitte Yesilgöz-Zegerius voor een verbod, maar moest een paar uur later dit idee alweer intrekken omdat de meerderheid van haar fractie tegen dit verbod was.

Henk Krol gaf in de radio-uitzending aan de draai van Yesilgöz-Zegerius bijzonder mooi en eerlijk te vinden. Yesilgöz-Zegerius bekende in de uitzending al op deze prijs te hopen: “Mijn nieuwe jaar kan nu al niet meer stuk.”

Krol en Yesilgöz-Zegerius spraken in de uitzending af dat Krol haar de prijs vanmiddag zal overhandigen onder het genot van een kopje koffie.

Lees hier meer over de gouden tol.