Memphis Depay scheurde vorige week zijn voorste kruisband af. Diezelfde dag viel ook Donyell Malen geblesseerd uit bij PSV. Er wordt gevreesd dat zij het Europees Kampioenschap gaan missen. Voor voetballiefhebbers een hele klap, maar wat doet een blessure met de voetballer? Jeugdspeler van PSV, Isaac Babadi Jr., deelt zijn ervaringen.

De veertienjarige jeugdspeler raakte zwaar geblesseerd in een ongelukkig duel om de bal. In het  duel tegen Vitesse op 12 november brak hij zijn scheenbeen, kuitbeen en enkel.  ´´Ik ben nu ongeveer een maandje geblesseerd en ben al geopereerd. De artsen waren positief over de operatie, maar ik heb er zelf eigenlijk niks van gemerkt´´, vertelt Babadi.

Badadi baalt om wat hij moet missen

De jonge voetballer werd vlak voor zijn blessure opgeroepen voor een stagedag bij de jeugd van Oranje.

Babadi is erg belangrijk voor zijn team. Hij is aanvoerder van JO15 van PSV en heeft elf keer gescoord in veertien wedstrijden. ´´Ondanks dat ik geblesseerd ben, ga ik altijd kijken bij mijn team en sta soms ook langs de kant als ze trainen. Als ik sta te kijken, krijg ik zoveel zin om te voetballen. Het is echt jammer dat ik niet mee kan doen.´´ Zijn team baalt ook vreselijk van de blessure.

Revalideren

Op dit moment is Babadi druk bezig met zijn herstel. ´´Nu revalideer ik bij TopSupport in Eindhoven, maar binnenkort – wanneer ik weer het veld op mag – ga ik bij PSV 1 revalideren. Ik kijk er enorm naar uit om weer op een veld te staan.´´

Naar verwachting kan Babadi over drie maanden weer alles doen, dan is hij in totaal vier maanden geblesseerd geweest. ´´Ik heb natuurlijk weer tijd nodig om op conditie te komen, om weer in topvorm te komen. Ik mis het voetbal heel erg.´´

Ook te lezen: Angst voor blessure blijkt veelvoorkomend fenomeen