Beeld en Geluid in Hilversum biedt bezoekers de kans herinnerd te worden aan de levensloop van Aart Staartjes (81). Hij is bekend van kinderprogramma’s zoals Sesamstraat en overleed op 12 januari 2020 door een verkeersongeluk. Hij blies zijn laatste adem in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

In de theaterzaal van Beeld en Geluid kunnen gasten documentaires en een film van Aart zien. Ook is er een speciaal gedenkboek waarin geschreven kan worden.

Jop Eeuwijk, conservator van nieuws en informatie bij Beeld en Geluid, vertelt waarom zij het belangrijk vinden dar Aart een gedenkplek krijgt.

‘Aart is een icoon voor de tv-wereld geweest. Vooral als het gaat om kindertelevisie. Hij is bijna zestig jaar geleden voor het eerst op televisie geweest. Sesamstraat wordt tot op de dag van vandaag herhaald. Hij heeft ontzettend veel kinderen en ouders vermaakt, maar ook iets meegegeven.’

‘Beeld en Geluid probeert hiernaast het belang van die programma’s in het museum te duiden. Je kan niet om Aart Staartjes heen. Voor ons is het meer dan alleen Aart. Hij hoort in de mediawereld en wij vinden het daarom belangrijk om hem een plekje te geven en onze bezoekers een kans te bieden om hem te gedenken.’

  • Beeld en Geluid is te vinden op het Media Park in Hilversum: de plek voor de collectie van radio, televisie, film, foto's, muziek en nieuwe media.