Skateboarders mogen dit jaar voor het eerst deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokyo. Verschillende Nederlandse skaters kunnen zich nog kwalificeren voor het grootste sportevenement ter wereld.

Het blijkt geen eenvoudige opgave te zijn om een ticket te verzilveren voor de Spelen. De SFN, Skateboard Federatie Nederland, legt uit: “uiteindelijk is bepaald dat de top 20 van de wereldranglijst naar de Olympische Spelen gaat. De kanttekening is daarbij wel geplaatst dat er per land maximaal drie skateboarders mee mogen doen.”

Wie Nederland gaat vertegenwoordigen is nog niet bekend. In mei zijn bij de wereldkampioenschappen in Londen nog veel punten te verdienen. “Als we gaan kijken naar het Nederlands team dan maken we alleen reële kans bij de dames”, concludeert de SFN.

Bij Pier15 in Breda merken ze dat het skaten steeds meer bekendheid krijgt. Jonge talenten trainen wekelijks in het skatepark met maar één grote droom: Nederlandse prof worden.

Skaten wordt olympisch from Julian Heijtbrink on Vimeo.