Meer dan 1300 mensen hebben gisteren een poging gedaan om een nieuw wereldrecord te vestigen. Met z’n allen hebben ze geprobeerd tegelijk een toost uit te brengen. Lennart Maas, organisator van de Nationale Horecadag en de bedenker van de wereldrecordpoging wil hiermee laten zien hoe leuk het is om in de horeca te werken.

‘Je leest vaak in het nieuws over de negatieve kanten van de horeca. Artikelen over personeelstekort of zware arbeidsomstandigheden zie je dan voorbij komen. We willen om die reden vaker leuke evenementen organiseren om te laten zien dat horeca ook leuk kan zijn. De horeca staat naar mijn idee bekend om proosten en gezelligheid. Wat is dan beter dan op de horecabeurs een toost uit te brengen?’

Animo studenten

Lennart vertelt dat het evenement in het teken stond van de studenten. ‘We hebben vandaag vooral veel studenten uitgenodigd. Zij zijn onze doelgroep en de horecatoppers van de toekomst. We hopen dat ze de positieve kanten van de horecawereld zullen onthouden. Het moment van de toost was in ieder geval geslaagd. De wereldrecord is neergezet, de zaal was vol en iedereen leek het naar hun zin te hebben. Ik heb in ieder geval genoten.’