Natuur en dier hebben het al een aantal maanden  zwaar te voorduren in Australië. In de deelstaat New South Wales woedden enorme bosbranden die het leven hebben gekost van naar schatting een miljard dieren. Er lijkt een einde te komen aan de verhitte situatie Down Under, maar  dat betekent nog niet dat de overgebleven dieren gered zijn .

Het geld dat is ingezameld wordt voornamelijk gebruikt om de dieren in nood zijn  te helpen. “De donaties voor Australië zijn in eerste instantie bedoeld voor noodhulp”, vertelt Nathalie van Koot, persvoorlichter van het Wereld Natuur Fons-Nederland. “Wij kunnen bijvoorbeeld dierenartsen mede ondersteunen die gewonde dieren opvangen. Daarbij is er veel geld nodig voor verzorging, eten en voedsel voor wilde dieren die geen eten meer hebben.”

Dit betekent echter niet dat er niets wordt overgehouden voor natuurherstel waar de dieren naderhand ook profijt van hebben. “Als het droge seizoen voorbij is, is het herstel van het gebied dat vernietigd is essentieel. Na de acute fase is bijvoorbeeld het herstel van het leefgebied van de koala erg belangrijk. Daarbij wordt er ook geld gereserveerd voor de bescherming van de bossen die er nog zijn”, aldus van Koot.

“De bosbranden in Australië zijn echt van ongekende omvang dit jaar . Al sinds september woeden de bosbranden en inmiddels is al een gebied van bijna 3 keer Nederland verwoest.” Australië krijgt hulp vanuit heel de wereld en Nederland blijft daarbij niet achter. Tot op heden is er al 1,2 miljoen euro ingezameld door het WWF voor dier en natuur. “We hebben nog een hoop acties om de dieren in Australië te helpen en dat is dus, ook voor het herstel van het leefgebied van de dieren, hard nodig.”

Wil je meer te weten komen over de huidige situatie in Australië? Klik dan op deze link: https://www.wwf.nl/kom-in-actie/australie

Lees ook: Extinction Rebellion eist dat Australië actie onderneemt