Wie wint de Musical Awards en wordt de opvolger van The Lion King? Vanavond vindt de prijsuitreiking van de Musical Awards plaats. Hier wordt ook de publieksprijs uitgereikt voor beste musical uigereikt. Samen met eigenaar van Royal Promotions, Marco de Koning, kijken wij vooruit op het gala.

Tot januari was het mogelijk te stemmen op alle musicals die in 2019 te zien waren in Nederland.In de finaleronde gaat het nu tussen de musicals Kinky Boots, Anastasia en Soldaat van Oranje. Maar dat alleen deze musicals in de finale staan, doet volgens De Koning niks af aan de kwaliteit van de niet-genomineerden. ‘’Ze zijn niet per definitie beter. Het publiek stemt op deze producties en vindt dat deze producties hen het meest aanspreekt.’’

Gala

De Koning zegt dat er naast de uitreiking ook een erg vermakelijke show plaatsvindt. “Een geweldig gala, leuke voorproefjes op nieuwe producties, maar ook showblokken van producties die nu te zien zijn. En het moment waarop de winnaars bekend worden gemaakt is natuurlijk ook schitterend. Zeker als je kijkt naar al die natuurlijke emotie die loskomt.’’

Prestigieus

Volgens De Koning is de Musical Award een prestigieuze prijs. ‘’Het is de vakprijs voor de musicalscene. Ik denk dat iedere musicalartiest en producent deze prijs wil winnen.’’ Wanneer je wint, kan het ook nog eens een boost geven aan de kaartverkoop van die musical.

Lees ook:

Dit zijn de grote kanshebbers op een Musical Award