Ook in Berlijn is het raak. Zaterdag was de stad nog corona-vrij maar sinds dinsdag zijn er vijf nieuwe besmettingen. Deze infecties komen uit de districten Mitte, Marzahn-Hellersdorf, Tempelhof-Schöneberg en Neukölln.

De man die ziek werd in Marzahn-Hellersdorf blijkt een leraar te zijn die tijdens een reis naar Zuid-Tirol met het coronavirus werd besmet. Om deze reden blijft de middelbare school Emanuel Lasker in Friedrichshain-Kreuzberg tot nader order gesloten, meldt Berliner Morgenpost.

Skivakantie

De leraar was aan het skiën in Zuid-Tirol met twee groepen van 74 leerlingen en zes leraren en kreeg bij terugkeer symptomen van de ziekte. Tot er verduidelijking is over of er anderen van de school zijn symptomen van het virus, zijn alle activiteiten op de school onderbroken.

Eerste patiënt

Zondagavond werd al bekendgemaakt dat een 22-jarige man uit Mitte besmet was geraakt. Dit werd de eerste coronabesmetting in Berlijn. Maandag werden zo’n zestig mensen onderzocht die mogelijk in contact zijn geweest met de 22-jarige.

Een man uit Berlijn twittert over de zaak. ‘’Nee, ik wil geen paniek verspreiden, maar Berlijn is een dorp, iedereen kent iedereen.’’

Volgens verschillende Berlijnse media zijn de ziekenhuizen goed voorbereid op een uitbraak. De Berlijnse brandweer beoordeelt het risico voor de bevolking als ‘matig’.

Lees ook: De ontwikkeling van het Coronavirus