De puzzels worden weer tevoorschijn gehaald.

Veel kinderen moeten zo veel mogelijk binnen blijven dankzij het coronavirus. Nadat zij klaar zijn met hun huiswerk en online lessen, zoeken zij naar een alternatieve vorm van vermaak. Welke oude rages kunnen dankzij corona misschien een terugkeer maken?

Op dit moment mogen veel kinderen en jongeren gelukkig nog naar buiten. Tijdens het skeeleren wordt hier grondig gebruik van gemaakt. Een frisse neus halen terwijl je intensief beweegt is een goed initiatief. Skeelerfan Willem Rijkers (17) bindt juist nu zijn skeelers weer onder. ‘’Ik heb vroeger heel veel geskeelerd en ben heel blij dat ik er nu weer tijd voor maak en heb. Normaal gesproken fiets ik altijd, maar dat is nu achterhaald. Ik kan nu niet sporten, maar ik wil toch graag fysiek bezig blijven’’. Andere kinderen kiezen ervoor om bijvoorbeeld samen de oprit en straat van een leuk kleurtje te voorzien door middel van stoepkrijt.

Puzzelen
En wat vorige maand nog als suf en oubollig gezien werd, is nu onwijs populair: puzzelen. Oude dozen worden van zolder of uit de kelder gehaald en afgestoft, waarna de hele familie dagen puzzelplezier kan beleven. Puzzelverkoper René van der Zwet heeft wel een idee hoe dat kan. Hij laat aan RTLZ weten: ‘’De mensen zitten thuis en willen toch wat te doen hebben. Van puzzelen word je vrolijker dan van naar het nieuws kijken. Mensen zitten door de coronamaatregelen aan huis gekluisterd, en vragen zich af hoe lang het nog gaat duren. Daarom bestellen ze maar een paar puzzels.’’