Loesje heeft een speciale serie aan posters gecreëerd die over de gevolgen van de Coronacrisis gaan. En de organisatie roept de mensen thuis op om deze posters zoveel mogelijk te delen.

Loesje houdt zich op het moment bezig met hoe mensen iets voor elkaar kunnen betekenen tijdens de coronacrisis. Het is een tijd van improviseren, uitdagingen, nieuwe ideeën en kansen. Om iedereen een hart onder de riem te steken heeft Loesje een speciale serie posters gemaakt.

De posterserie bestaat uit vier kernposters. De posters bestonden al, maar komen juist van pas in deze tijd. Op een van die posters staat bijvoorbeeld: in tijden van verandering, houd het hoofd koel en het hart warm. Op deze manier wil Loesje de mensen een glimlach op het gezicht bezorgen, maar ze ook aan het denken zetten. “We vinden het te riskant om zelf volop de straat op te gaan om de posters onder de mensen te brengen, daarom dat we een oproep hebben geplaatst”, vertelt Lara (een van de schrijvers bij Loesje).

Lara: “Omdat Loesje zich voornamelijk met de actualiteit bezighoudt, was het geen gek idee om in te spelen op de Coronacrisis. We blijven het nieuws op de voet volgen en er komen dan ook elke week nieuwe posters bij. Het is belangrijk dat mensen zich in onze teksten kunnen vinden.” Op de site van Loesje is er een meeschrijfpagina te vinden. Hier kunnen mensen hun eigen Loesjeteksten insturen. “Soms zitten er erg leuke bij, die worden dan echt verwerkt in een poster”, aldus Loesje.

De campagne is tot nu toe een succes. Mensen reageren online erg positief en worden opgevrolijkt door de posters die ze voorbij zien komen. Volgens Lara doen velen mee aan de campagne want ze delen hun foto’s met #Loesje. Dat blijkt wel, wanneer je kijkt naar alle posters die op de ramen bij mensen thuis worden geplakt. Daarnaast zijn de posters op billboards in Arnhem te zien, waar normaal gesproken posters hangen van aankomende evenementen. Omdat alle evenement geschrapt zijn, kwamen er plekken vrij. Die lege plekken mocht Loesje met haar inspirerende quotes opvullen.

Loesje is nogal mysterieus. Niemand weet precies wie Loesje is en hoeveel mensen er werken. Lara: “Alles wat er achter de schermen gebeurt is geheim en dat zal zo blijven. Niemand weet wie Loesje is en dat willen we zo houden. Het doel van Loesje is haar posters juist te delen met anderen en deze oproep helpt dat doel verder te bereiken.”

De posters zijn alleen nog in Arnhem te zien op billboards, maar wie weet dat andere steden in Nederland ook een plekje vrij krijgen. Het is vooral de bedoeling dat mensen thuis de posters ophangen of deze te delen op social media, zodat ze toch samen staan in deze moeilijke tijd.