Het coronavirus gooit roet in het eten voor scholieren die een opleiding moeten kiezen. Open dagen, meeloopdagen en proefstudeerdagen, alles is afgelast. Dus bedacht Iris Tramper (22) het Instagramaccount @studiekeuze_stress. Hierop worden scholieren in contact gebracht met studenten aan wie ze vragen kunnen stellen over de studie. Zo kunnen de scholieren zich toch nog oriënteren op hun studie.

Door: Stan Wagtman en Stella van der Burg

Iris Tramper, oprichter @studiekeuze_stress

In de podcast Quarantaine Jongeren vertelt Iris dat ze veel berichten op Facebook zag. Hierin gaven studenten aan dat ze scholieren willen helpen als ze vragen hebben over hun studie. Iris: ‘’Maar ik dacht: dit kan makkelijker. Ook zitten tussen mijn Facebookvrienden niet heel veel scholieren. Dat is de reden voor het oprichten van het Instagramaccount. Zo kun je op één plek studenten verzamelen die scholieren kunnen helpen.’’

Inmiddels heeft Iris haar handen vol aan Instagram. Dagelijks krijgt ze talloze dm’s van studenten die aangeven andere scholieren te willen helpen. Ze heeft meer dan 2500 volgers. Een van de redenen van de vele volgers, is een post van NOS Stories. Het populaire Instagramaccount postte een bericht over @studiekeuze_stress. ‘’Ik dacht: ik stuur gewoon een berichtje. Natuurlijk had ik nooit gedacht dat ze het zouden oppakken. Maar ze wilde er een item over maken, dus dat was erg leuk’’, zegt Iris.

Wil je meer weten over het initiatief en waarom Iris zich inzet tijdens de coronacrisis, luister dan naar de podcast Quarantaine Jongeren hieronder!