Nagelsalons zijn door het coronavirus alweer een tijdje dicht en dat is niet handig als je veel waarde hecht aan verzorgde handen en nagels. Je kan ervoor kiezen je uitgroei te accepteren, je nepnagels te verwijderen, of je kan je nagels zelf gaan zetten met behulp van een tutorial en een gehuurde machine..

Nagelsalon Bijdehand in Breda verkoopt setjes om je nepnagels er af te halen (dat is namelijk best een klusje), maar de salon verhuurt sinds gisteren ook een apparaat om zelf nagels te zetten. Simone van Bijdehand: “Wij kunnen klanten niet zelf helpen, maar willen ze wel de mogelijkheid geven om verzorgde handen en nagels te hebben.  We hebben dus een tutorial opgenomen en verhuren onze apparatuur. Mensen kunnen dan zelf aan de slag met hun nagels.”

Bijdehand is niet de enige organisatie die iets merkt door het sluiten van de nagelsalons: de webshop Pink Gellac waar je een startersset kan bestellen om je eigen nagels te zetten draait overuren, The Happy Toko uit Utrecht verkoopt setjes om je eigen nagels te verwijderen en AliExpress nagellakverkopers draaien overuren. Toch kiezen een groot deel van de meiden uit de Facebookgroep Fadim’s Beautyspace (een facebookgroep met meer dan 100.000 leden) ervoor om zelf niet aan de nagels te gaan frutselen, maar ze gewoon.. natuurlijk.. te laten uitgroeien. En dat is niet altijd even mooi, chique of verzorgd.

Dan maar zelf doen

Om wel verzorgd te blijven zijn er ook meiden die nog stiekem naar een nagelsalon gaan, of  die een soortgelijke set als die van Bijdehand besteld hebben. Eén van die meiden is Jessica, al is het bij haar niet helemaal gelukt.. ‘’Ik ben kapster dus ik wil graag verzorgde handen hebben, dus ik ben zelf maar aan de slag gegaan. Het is alleen niet gelukt en mijn nagels zijn ook nog eens verkleurd door de kopershampoo. Van de week doe ik wel poging twee, want ik had echt geen zin meer om het te fixen.’’

Jessica's zelfgezette nagels