De online petitie om het aanleggen van een 5G-netwerk in Nederland stop te zetten, wordt de laatste dagen massaal getekend. De teller staat momenteel op meer dan 42.000 digitale handtekeningen.

De petitie staat al sinds januari 2019 online op Petities.nl, maar de laatste weken loopt het pas storm. Bijna dagelijks stromen er duizenden nieuwe handtekeningen binnen. Het verzoek komt van petitionaris Alfred Melse. Hij eist minimaal twee onafhankelijke onderzoeken naar de gevaren van 5G. Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat zou volgens hem de volksgezondheid in gevaar brengen.

‘Onverantwoord en ongewenst’

,,De ondergetekenden krijgen tegen hun wil in een 5G-netwerk uitgerold in Nederland. Zolang het niet onomstotelijk vaststaat dat de straling ongevaarlijk is voor de volksgezondheid, is het uitrollen van een nieuwe 5G-netwerk onverantwoord en ongewenst”, aldus de initiatiefnemer.

Melse geeft aan dat de onlangs gestichte branden in zendmasten volledig los staan van de petitie. De branden zouden zijn gesticht door complotdenkers die een link zien tussen 5G en corona. ,,Hierbij wil ik duidelijk aangeven dat ik mij volledig distantieer van de recente branden in een aantal zendmasten. En wel omdat dit niet de route is die wij willen nemen.”

De petitie loopt nog tot 1 september. Hoeveel handtekeningen Melse hoopt op te halen tot die tijd, is niet bekend.