Ouderen zijn in deze tijd kwetsbaarder dan ooit. Voor Juul Prinsen (21), woonachtig in het Belgische Genk, reden om de tijd die ze over heeft te besteden aan het helpen van deze groep mensen. Juul zet zich in voor ouderen in haar flat en is aangesloten bij Genk Helpt, een organisatie die hulp aanbiedt tijdens de coronacrisis.

Door: Stella van der Burg en Stan Wagtman

Door het ophangen van briefjes in de liften van de flat waar ze woont, doet Juul voor het eerst een oproep aan ouderen die hulp nodig hebben. Toch duurt het even voordat ze voor het eerst bericht krijgt van een bewoner, vertelt Juul in de podcast Quarantaine Jongeren. “Ik ben een van de weinige studenten in de flat. Je merkt toch dat ouderen het misschien een te grote stap vinden om hulp te vragen. De ouderen hier hebben best wel angst voor corona”, vertelt Juul.

Inmiddels helpt Juul meerdere bewoners uit de flat. Zo doet ze regelmatig boodschappen voor de 89-jarige Janine. “Ze is slechtziend, dus ik ruim de boodschappen ook even voor haar op. We houden uiteraard afstand, maar ik vind het een kleine moeite om te doen.” Daarnaast meldt Juul zich aan bij Genk Helpt, een platform waarop mensen hulp kunnen aanbieden of om hulp kunnen vragen. “Via dat project ben ik met mensen in contact gekomen met wie ik regelmatig bel. Een kleine moeite. Iedereen zou dat moeten doen.”

Wil je meer weten over hoe Juul ouderen in Genk helpt? Luister dan naar de tweede aflevering van de podcast Quarantaine jongeren.