BREDA – Vijf Avans-studenten hebben een website gecreëerd waar jongeren zich vrijwillig aan kunnen melden om ouderen te helpen. Jongeren kunnen zich inschrijven om klusjes te doen voor de oudere generatie, zoals boodschappen doen of het gras maaien.

Een van de oprichters is Dylan Broos (20). Hij zit momenteel in het tweede jaar van zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement aan Avans Hogeschool in Breda. Samen met een paar klasgenoten kwam hij op het idee om jongeren de kans te geven om vrijwillig de oudere generatie bij te staan. ,,Ouderen vormen natuurlijk de grootste risicogroep. Veel jongeren zitten thuis en willen hen een handje helpen. Het is alleen lastig om nu zelf in contact te komen met ouderen die behoefte hebben aan hulp.”

De eerste aanmeldingen komen al binnen, van zowel de jeugd als van ouderen

Op de website https://boodschapvooreenander.wordpress.com/ , kunnen de vrijwilligers zich aanmelden. Per aanmelding wordt er gekeken naar een match met een oudere. ,,De afstand tussen twee personen moet natuurlijk te doen blijven. Over eventuele reiskosten zoals benzine kunnen onderlinge afspraken worden gemaakt.”

Aanmelden

Maar hoe kunnen ouderen, die vaak niet actief zijn op social media, zichzelf aanmelden? Broos vertelt: ,,We gaan er vanuit dat zij via (klein)kinderen die wel actief zijn op bijvoorbeeld Instagram of Facebook het initiatief opmerken. Zij kunnen dan hun vader, moeder, opa of oma aanmelden.”

De eerste aanmeldingen komen binnen, van zowel de jeugd als de ouderen. ,,We kunnen nu spreken over tientallen aanmeldingen. We hopen natuurlijk op nóg meer aanmeldingen, zodat er zoveel mogelijk matches kunnen worden gemaakt,” aldus Broos.